Bejelentés


Lucky Home Club Ha lakást vagy házat akarsz, nyerj magadnak!

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Hírek
Újdonság!

Hamarosan új ingatlanokkal bővül a kínálatunk! Már bíztató tárgyalásokat folytatunk egy floridai golflakásról!
Éppen itt az ideje, hogy nyerj magadnak egy lakást, vagy házat!


 


2009 január 20.-án tartották Ausztriában az ország első "házlottóját".


Angliában már bevett módszer szerint, mivel a válság miatt a tulaj nem tudott túladni a Klagenfurt "Rózsadombján" lévő ingatlanján, kisorsolta a darabonként 99 euróért árusított sorsjegyek tulajdonosai között. Az eladó 9900 darab sorsjegyet bocsájtott ki, a 800 000 Euró becsült érték feletti részt pedig jótékony célra ajánlotta fel. Az Osztrák törvények lehetővé teszik, hogy mindenki legfeljebb egy darab ingatlanját sorsoláson értékesítse. 


A Magyar jogszabályok mindezt ilyen módon nem teszik lehetővé. De a ha a sorsolás a magyar joghatásogok hatókörén kívül történik akkor mégiscsak van lehetőség a sorsoláson való ingatlanszerzésre. Az Egyesült Államok ebből a szempontból sokkal megengedőbb. Bizonyos államokban, pl. NEVADA, vagy NEW YORK államban csupán a nyereményilleték (12, illetve 15% ) befizetése a feltétel, és a közjegyző előtti sorsolás. Németországban, illetve Angliában kvízjátékkal egybekötve van lehetőség az ingatlan tombolaszerűen történő értékesítésére.


Vagyis, ha az ingatlan tulajdonosa nem magyar állampolgár, és a sorsolás nem magyarországon történik, akkor nem sérti a magyar jogot a lakástombola.


Az INTERNET korában pedig semmi nem tiltja, hogy magyar álampolgárok is résztvegyenek ilyen sorsoláson, persze ha nyernek, a tulajdonszerzési illetéket itt is be kell fizetni. 


A lakások ilyetén módon történő értékesítése nem minősül szerencsejátéknak, és nem tartozik az említett országok szerencsejátékfelügyelete alá. A lakás, ház sorsoláson történő értékesítése az ingatlanértékesítés egy sajátos formája, amenyiben a sorsolást szervező és bonyolító személyek, vagy szervezetek betartják az említett szabályokat. A házak, vagy lakások sorsoláson történő értékesítése, még a válság leküzdésében is szerepet kap, hiszen az így értékesített ingatlanok biztosan kifizetésre kerülnek, nem terhelik a bankokat sem és a tulajdonosokat sem veszteséggel. 


Magyarországon többen megpróbálkoztak a hasonló értékesítéssel, pl. egy Balatonkörnyéki vállalkozó az általa épített lakásokat akarta úgy értékesíteni, hogy 25 000 Ft os sorsjegyeket, TÉGLAJEGYET értékesített, lakásonként 2000 db-ot. ez természetesen törvénysértő.


Másik buktató lehet, hogy bárhol történjen is ma sorsolás, be kell tartani a pénzmosás megelőzésére hozott szabályokat. Elvileg ugyanis a módszer kiválóan alkalmas lenne pénzmosásra, hiszen egy-egy lakásra, házra vonatkozóan csak meg kellene vásárolni az összes részvételre jogosító szelvényt, és biztosan megnyernénk az ingatlant, amelyet értékesítve tisztára mostuk a pénzt. Éppen ezért egy egy résztvevő, legfeljebb öt részvételi egységgel pályázhat, és minden részvételi egység értékesítése csak banki vagy postai átutalással történhet. Azért van szükség ezekre az intézkedésekre, mert még a látszatát is szeretnénk elkerülni a pénzmosásnak. A jogszabályok teljes betartásával szeretnénk megfelelni mint az eladók, mint pedig a sorsoláson résztvenni szándékozók elvárásainak. Számunkra fontos nem csak az eladók, hanem a sorsoláson résztvevők biztonsága is. 


Adatvédelmi szabályok


A résztvevők adatait biztonsági okokból elosztott állományként több amerikai és ázsiai szerveren tároljuk.


Az adatokat harmadik félnek, vagy hatóságoknak nem bocsájtja rendelkezésre a lebonyolítást végző szervezet. Mivel a lebonyolítást végző szervezet az USA-ban bejegyzett és székhellyel rendelkező vállalkozás, erre csak az  Amerikai Egyesült Államok Bírósága kötelezheti. 


Amennyiben további tájékoztatásra van szükséged: kérdéseidet felteheted a attila@only-value.com mailcímen


Jelenleg 2 db sorsolás aktuális


1. Pesti lakás a zsidónegyedben a Kazinczy utcában 


2. Egy valódi Loft lakás budán 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!